Derbi kola
5

Sablić: Ne bismo bili nezadovoljni neriješenim ishodom protiv Sarajeva

Klix.ba
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
Pred derbi susret 6. kola Lige za prvaka Sarajevo - Široki Brijeg trener ekipe s Pecare Goran Sablić dao je kraći intervju za službenu klupsku stranicu.

"Plavo-bijeli" će, po njegovim riječima, učiniti sve kako bi ostvarili pozitivan rezultat i uzdignutih glava napustili Koševo.

Je li ovo ključna utakmica u borbi za treće mjesto?

"Nema sumnje da je nedjeljni derbi izuzetno važan za obje ekipe s obzirom da je riječ o dvoboju izravnih konkurenata za Evropu. Nesumnjivo je da bi s pozitivnim rezultatom napravili veliki korak k osvajanju trećeg mjesta".

Široki je zadnje četiri utakmice u prvenstvu odigrao neriješeno. Biste li bili zadovoljni još jednim remijem u nizu, je li to taj pozitivan rezultat koji očekujete?

"Ne bismo bili nezadovoljni neriješenim ishodom. Ali, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu, spremni, ako nam se ukaže prilika, i pobijediti na Koševu. Sarajevu su se vratili u ekipu neki važni igrači, no i mi ćemo biti jači u ovoj utakmici za Lončara i Dinu Ćorića".

U zadnje vrijeme "Plavo-bijele" prati "sindrom 90. minute". Kako ga izbjeći, prevladati u derbiju?

"Nije to sve što nam se događalo zaista ni jednostavno izanalizirati. Neke stvari nam se nepotrebno ponavljaju. Momčad, iako iskusna, gubi konentraciju i mirnoću u završnici. Kao da nedostaje komunikacije i liderstva unutra pa se ponavljaju takve pogreške koje su nam odnijele dosta bodova. Razgovarao sam, dakako o svemu s igračima, ukazao kako izbjeći ponavljanje takvih stvari i nadam se da ćemo u derbiju izbjeći taj crni scenarij, odigrati pravu utakmicu i zadovoljni se vratiti u Široki Brijeg".

U nekoliko utakmica proljetnog dijela sezone Široki Brijeg je drastično oštećen, pribojavate li se dijeljenja nepravde u derbiju?

"Očito da ne mogu biti zadovoljan onim što nam se događalo na tom planu. No, fokusiran sam apsolutno na ekipu, kako odigrati na vrhunskom nivou, uz pripremljen plan A i B, pa ako zatreba i C. Svaki bod iznimno je važan, svaka greška košta i boli. Moja je želja da se nakon derbija ne priča o suđenju, nego da sudija bude nevidljiv, a da se priča o odličnoj utakmici i igri na zadovoljstvo svih ljubitelja nogometa, koju su prikazale ekipe Sarajeva i Širokog Brijega".