Trener Sarajeva
401

Sablić nakon pobjede u Posušju: Odlučili smo se za pragmatičniji pristup

N. K.
Goran Sablić (Foto: Screenshot)
Goran Sablić (Foto: Screenshot)
Trener Sarajeva Goran Sablić bio je zadovoljan nakon što je njegova ekipa danas na stadionu Mokri Dolac slavila protiv Posušja rezultatom 2:0 i tako došla do prve pobjede u novoj sezoni.
"Važna tri boda u teškoj utakmici, u teškim uslovima i protiv motivisanog protivnika koji je imao dobru podršku s tribinama. Znali smo da će biti teško za nas. Odlučili smo se za nešto pragmatičniji pristup u utakmici. Nismo težili da imamo posjed i da mi budemo ti koji kontrolišemo loptu. Više smo imali intenciju da iskontrolišemo prostor iz razloga što je bilo dosta novih igrača, koji u kondicijskom smislu još nisu u optimalnoj formi. Računali smo na njihov individualni kvalitet prema naprijed, da će nam donijeti protiv ekipe Posušja situacije koje ćemo uspjeti realizovati u našu korist. To se i ostvarilo pa čestitam momcima na tri boda", rekao je Sablić.

Šef struke Bordo tima se osvrnuo i na prekid crnog niza te narednu utakmicu u kojoj Sarajevo dočekuje Zrinjski.

"Kada znamo da od desetog mjeseca prošle godine u prvenstvu nismo pobijedili u gostima, ova pobjeda još više znači. Nadam se da ćemo za sedam dana biti u još boljoj fizičkoj spremi i da će igrači, koji iz raznih razloga nisu mogli nastupiti, biti spremni da pojačaju roster za domaću utakmicu protiv Zrinjskog", poručio je Sablić.

S druge strane, trener Posušja Denis Ćorić je naglasio da je njegova ekipa odigrala borbeno i jako dobro, ali da u nekim situacijama nisu imali sreće.