Trener Širokog
9

Sablić: Možemo zakomplikovati stanje na tabeli nakon derbija na Grbavici

Klix.ba
Goran Sablić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Goran Sablić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Širokog Brijega će u nedjelju u okviru 4. kola Lige za prvaka BiH biti gosti Željezničaru, a prema riječima trenera Gorana Sablića, tim s Pecare vjeruje u pozitivan ishod derbija.

Naravno, niko u Širokom ne smatra da će to biti lagana utakmica s protivnikom koji je konstantno u vrhu i imat će veliku podršku navijača, no, opet, s druge strane, do kraja prvenstva u igri je još 21 bod.

"Ne vidim razlog zašto ne bismo mogli zakomplikovati stanje u samom vrhu nakon subotnjeg derbija na Grbavici. Naravno, za to ćemo, u odnosu na utakmicu sa Zrinjskim, prije svega morati popraviti igru u srednjem redu te učinkovitost u napadu. A za to će biti nužno podići nivo agresivnosti i odlučnosti", izjavio je Sablić.

Promjena u sastavu Širokog Brijega će biti, Zlomislić i Lončar imaju problema s povredama, a nekolicina igrača je virozna. O prošlosezonskim dvobojima protiv Željezničara u kojima je Željo u sedam dana upisao tri pobjede Sablić kaže da ne razmišlja previše, jer sada su druge okolnosti, a svaka nova utakmica je novi moment, novo dokazivanje.

U svakom slučaju, zaključio je trener Plavo-bijelih, "na Grbavicu će istrčati najspremnijih 11 koji će, za nadati se, ispraviti neke uočene nedostatke u igri iz prethodnih utakmica i polučiti pozitivan rezultat“.