Trener Širokog
75

Sablić: Dostojno smo prezentirali klub i Premijer ligu u Evropi

Piše: E. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Široki Brijeg se večerašnjim porazom na Pecari od Aberdeena (0:2) oprostio od Evropske lige u drugom pretkolu ovog takmičenja.

Trener osvajača Kupa BiH Goran Sablić je nakon meča bio razočaran s obzirom da je njegova ekipa imala izuzetno povoljan rezultat iz prvog meča (1:1).

"Čestitam svojim momcima. Odradili smo onoliko koliko smo mogli u ovom trenutku. U prvom poluvremenu smo dosta kvalitetno kontrolisali igru, imali smo dvije izgledne šanse preko Čabraje. U nastavku je bilo vidljivo da Aberdeen preuzima kontrolu i da se teško nosimo s tim. Imali smo problema u sredini jer su oni imali višak igrača, ali to smo svjesno uradili jer smo igrali nazad s trojicom igrača. Kada smo prešli na igru sa četiri igrača nazad odmah su se pojavile pukotine, individualne greške i kaznili su nas", rekao je Sablić koji je, ipak, zadovoljan prikazanim u sve četiri evropske utakmice ove sezone.

"Dostojno smo igrali u Evropi, dostojno smo prezentirali klub i Premijer ligu. Na dobrom smo putu, ova ekipa će rasti i prebacujemo fokus na Premijer ligu BiH. Gledajući dvije utakmice, stvorili smo dosta šansi. Takve šanse se moraju realizirati kada se igra protiv ovakvih ekipa. Aberdeen je iskusnija ekipa i podigli su ritam između utakmica", dodao je Sablić.