Trener Širokog
55

Sablić: Danas nismo bili pravi, ali smo zasluženo osvojili Kup

Piše: E. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nogometaši Širokog Brijega osvojili su titulu pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine savladavši Sarajevo na Pecari nakon penala rezultatom 4:2.

Trener Širokobriježana Goran Sablić bio je prezadovoljan nakon završetka meča i osvojenim trofejom kojim je ekipa sa Pecare uspjela spasiti sezonu i izboriti plasman na evropsku scenu naredne scene.

"Ovo je bio naš cilj i jedina šansa da spasimo sezonu i osiguramo izlazak u Evropu. Kad sagledamo cijeli naš put, mislim da smo zasluženo osvojili Kup, iako, moram priznati, danas nismo bili pravi što zbog imperativa, što zbog kvalitetnog Sarajeva. Mučili smo se cijelu utakmicu, doslovno patili.

Pokušao sam u drugom poluvremenu promijeniti formaciju jer nismo imali tečnosti i mirnoće. To je Sarajevo osjetilo, nije imalo šta izgubiti i stvaralo nam je dosta problema. Jedanaesterci su, kao i uvijek, lutrija, ali želim sagledati širu sliku, a to je da smo na putu ka finalu bili fantastični. Čestitam svojim momcima i predivnoj publici. Presretan sam", rekao je Sablić nakon meča.