Evropska liga
3

Sablić: Aberdeen nas nije potcijenio, imamo dobre šanse za plasman u 3. pretkolo

Piše: D. B.
Goran Sablić (Foto: NK Široki Brijeg)
Goran Sablić (Foto: NK Široki Brijeg)
Široki Brijeg u četvrtak na Pecari igra drugu utakmicu 2. pretkola Evropske lige protiv škotskog Aberdeena. U taboru našeg predstavnika su optimistični jer je prvi meč odigran na gostovanju završen rezultatom 1:1. Na konferenciji za medije uoči utakmice novinarima su se obratili trener Širokobriježana Goran Sablić i prvotimac Dejan Čabraja.

"Čeka nas uzvratna utakmica, a iz prve imamo povoljan rezultat. Odigrali smo vrlo kvaliteno na gostujućem terenu protiv jakog protivnika. Taj rezultat nam daje optimizam i nadu ako odigramo jednako kvalitetno. Vjerujem da ekipa može odigrati i bolje nego na gostovanju. Napravili smo analizu i uvidjeli da u nekim segmentima možemo podići naš nivo. Imamo dobre šanse za plasman u 3. pretkolo", izjavio je Sablić.

Uzvratni susret će biti jednako težak i zahtjevan, ali je svakako dobra vijest to što povrijeđenih igrača nema.

"Ne vjerujem da će Aberdeen mijenjati svoj stil, igraju agresivno, na duge lopte, na odbijene lopte i stvaraju pritisak. Imaju i dosta ubačaja s bokova. Znamo šta nas očekuje, međutim, mi igramo kući, gdje uz podršku navijača i odličnu atmosferu možemo poboljšati protok lopte i još pametnije djelovati. Imamo dobre izglede, svi igrači su zdravi, možda bude minimalnih korekcija", rekao je trener Širokog Brijega.

On smatra da su Škoti dali sve od sebe u prvoj utakmici kako bi upisali pobjedu. Ipak, najavio je još bolju igru svog tima te izrazio vjeru u plasman u 3. pretkolo.

"Ne vjerujem da su nas potcijenili, dali su maksimum u želji da naprave razliku za lakši uzvrat. Nisu oni loše igrali, nego smo mi dobro stajali defanzivno, dobro se postavljali. Imali su šanse", kazao je Sablić.

Potom se novinarima obratio i Čabraja.

"U ekipi je atmosfera odlična, svi smo spremni i jedva čekamo utakmicu. Znamo koliko vrijedimo. Prva utakmica je bila teška, ali mi možemo i moramo bolje. Oni će igrati čvrsto, s puno ubačaja. Ipak, ja očekujem dobar rezultat", riječi su nogometaša Širokog Brijega.