U susretima protiv Urugvaja i Čilea
0

Sabella izostavio Teveza i Pastorea

Totalsport
Carlos Tevez
Carlos Tevez
Selektor argentinske nogometne reprezentacije Alejandro Sabella izostavio je dvojicu vrlo bitnih igrača za dva vjerovatno krucijalna dvoboja u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Vodeća Argentina 12. sljedećeg mjeseca najprije dočekuje reprezentaciju Urugvaja u sklopu 8. kola, trenutno četvrtu ekipu kvalifikacija, a četiri dana nakon toga putuje kod Čilea, pete reprezentacije. Ta dva susreta Argentina će odraditi bez Javiera Pastorea (PSG) i Carlosa Teveza (Manchester City), koji očito nisu zaslužili poziv selektora s obzirom da su zdravi i da redovito igraju u svojim klubovima.

Za razliku od njih, Sergio Agüero, Fernando Gago i Ezequiel Lavezzi dobili su pozive, iako su se mučili s povredama posljednjih nekoliko sedmicama. Ne treba ni spominjati da je na Sabellinom popisu i najbolji igrač svijeta u ovome trenutku – Lionel Messi.

Nakon sedam odigranih kola Argentina predvodi grupu reprezentacija s 14 osvojenih bodova, jednim više od Kolumbije i Ekvadora, te dva više od skorašnjih protivnika Urugvaja i Čilea.

Popis igrača Argentine za kvalifikacijske susrete protiv Urugvaja i Čilea:

Golmani: Romero, Andujar Odbrambeni igrači: Campagnaro, Fernandez, Zabaleta, Garay, Rojo Vezni igrači: Mascherano, Di Maria, Perez, Sosa, Gago, Guinazu Napadači: Messi, Higuain, Agüero, Lavezzi, Barcos