Transfer karijere
45

Šabanović se emotivnim riječima oprostio od Sarajeva, posebno se osvrnuo na broj "74"

N. K.
Halid Šabanović (Foto: FK Sarajevo)
Halid Šabanović (Foto: FK Sarajevo)
Bosanskohercegovački nogometaš Halid Šabanović emotivnim riječima se oprostio od Sarajeva nakon što je danas i službeno realizovao transfer karijere.

Naime, Šabanović će karijeru nastaviti u redovima fracnuskog Angersa koji ga je danas i predstavio na svojim zvaničnim stranicama.

"Bila mi je čast i zadovoljstvo nositi bordo dres, ispuniti svoj dječački san. Hvala svim ljudima u klubu, svim saigračima s kojima sam dijelio svlačionicu, navijačama koji su bodrili s tribina, Hordama koji su pružali podršku gdje god smo bili, trenerima koji su me vodili. Dao sam sve od sebe za ovaj dres, mnogo lijepih trenutaka, a i ružnih smo prošli zajedno. 74 časti, emocija, strasti, ljubavi. Hvala ljudima oko mene, mojoj porodici koja je bila uz mene u svim trenucima. Hvala Allahu na svemu. Sarajevo je moja emocija", rekao je Šabanović koji je za Sarajevo odigrao 74 utakmice na šta je i aludirao u svojoj objavi.

Podsjetimo, Šabanović je potpisao trogodišnji ugovor s francuskim prvoligašem te će se odmah priključiti pripremama Angersa.