Miroslav Ćiro Blažević
0

"Sa svojom Bosnom ću ponoviti '98."

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Selektor najbolje nogometne vrste Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević ne krije svoj strah pred preostale susrete koje, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, očekuju naš tim.

"Strah me je četiri posljednje utakmice, nakon kojih možemo biti prvi, ali i najslabiji drugi. Presudna će biti utakmica s Turskom koju igramo u Zenici i ne smijem izgubiti. I moram vani pobijediti Estoniju i Armeniju", izjavio je popularni Ćiro u intervjuu za Jutarnji list. Ipak, ne krije ovaj nogometni znalac ni ponos što su navijači u BiH ujedinjeni i što skandiraju Nemanji Supiću i drugima.

Kako tvrdi naš selektor, u lakšem je položaju zbog činjenice da ne mora pobijediti Tursku, već samo Estoniju i Armeniju, a za Zvjezdana Misimovića tvrdi da je nadareniji od Luke Modrića, ali da je Modrić moćniji.

U razgovoru za ovaj hrvatski list Blažević je najviše ispitivan za poziciju u Gradskom poglavarstvu grada Zagreba.

"Znam da ulazim u avanturu jer nemam savršeni uvid", priznaje Ćiro i garantuje da će se boriti protiv "proturanja" nelogičnih prijedloga koji zahtijevaju gradski novac za sport.

Ipak, završivši razgovor šansama za plasman BiH na SP u Južnoj Africi, Blažević je izjavio: "Ako Bog i sreća budu htjeli da odem u J. Afriku, Bosna će igrati značajnu ulogu. Ambicija je ponoviti 3. mjesto."