Zanimljive fotografije
14

S kim su Pjanić i Džeko bili protivnici na početku desetljeća, a danas su saigrači

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Na društvenoj mreži Twitter pojavio se zanimljiv video koji kroz fotografije pokazuje igrače koji su na početku decenije bili protivnici, a danas na završetku ovog desetljeća igraju u istom klubu.

Svakako da su najzanimljivije fotografije na kojima se nalaze dva bh. igrača - Edin Džeko i Miralem Pjanić, koji su na početku ove decenije igrali za Manchester City, odnosno Lyon.

Tako je Džeko 2012. godine igrao protiv Chrisa Smallinga koji je tada nosio dres Manchester Uniteda. Danas su obojica članovi italijanske Rome, u koju je Dijamant stigao 2015. godine, a Smalling na ljeto ove godine.

Miralem Pjanić je 2010. godine nosio dres francuskog Lyona i igrao je protiv Real Madrida za koji je nastupao Cristiano Ronaldo, a danas su obojica članovi Juventusa i s velikim uspjehom brane boje Stare dame. Pjanić je nakon Lyona igrao u Romi, dok je Ronaldo 2018. godine napustio Real i prešao u Juventus.

Na video klipu se još mogu vidjeti Jordan Henderson i James Millner koji su 2010. godine igrali za Sunderland, odnosno Manchester Cityj, kao i Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) i Manuel Neuer (Schalke), Eden Hazard (Chelsea) i Toni Kross (Real Madrid) te Angel Di Marija (Real Madrid) i Thiago Silva (Milan).