Kalkulacije
0

S kim bi se BiH mogla susresti u baražu?

Sarajevo-x.com
U slučaju da naša najbolja selekcija uspije pobijediti Estoniju ili Španiju kvalificirat će se u baraž za Svjetsko prvenstvo gdje će ih dočekati neka od drugoplasiranih ekipa iz svih grupa, osim Norveške koja se nalazi u grupi sa pet timova.

S obzirom da se Norveška nalazi u grupi sa pet ekipa i ima 10 bodova, još uvijek se nalazi među najbolje plasiranim drugim ekipama, ali se tamo vjerovatno neće zadržati s obzirom da Irci imaju isto toliko bodova, a Šveđani devet, ali i dvije utakmice manje.

Deveta grupa je formirana od pet ekipa, pa će se najbolje drugoplasiranih ekipa tražiti u osam odigranih utakmica u ostalim grupama ne računajući mečeve sa šestoplasiranom ekipom.

Mogući protivnik naše selekcije iz prve grupe najvjerovatnije će biti Švedska ili Portugal, dok ekipa Mađarske ima izuzetno težak raspored prema kojem gostuje Portugalu i Danskoj pa je teško očekivati da će uspjeti izboriti drugu poziciju.

Grčka je sebi, u okviru druge grupe, osigurala nastup u baražu.

U trećoj grupi nastup na Svjetskom prvenstvu izborila je, po prvi put u historiji, ekipa Slovačke, a za drugo mjesto boriće se ekipe Slovenije i Češke.

Četvrta grupe je još uvijek neizvjesna, a za prvo mjesto bore se Njemačka i Rusija. Ekipa koja ne uspije izboriti direktan plasman na SP mogući je protivnik naše selekcije.

U šestoj grupi otvorene su sve opcije. Ukoliko Ukrajinci ne pobjede Engleze, a Hrvati savladaju Kazahstan oni će biti naši eventualni protivnici.

Iz grupa sedam i osam mogući protivnici će biti Francuzi i Irci.