Albert Riera
0

"S Benitezom se ne može razgovarati, morat ću otići"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Loši ovosezonski rezultati Liverpoola ostavili su traga i na odnosima u timu. Kritike sunarodnjaka i trenera Rafaela Beniteza nije se libio krilni španski nogometaš Albert Riera.

Dotični tvrdi da su Benitezove metode rada loše, te da trener uopće ne komunicira sa svojim igračima što mu je dozlogrdilo u tolikoj mjeri da želi napustiti klub.

"U trenucima kada ste zdravi i dobro trenirate, a trener vam se uopće ne obraća morate misliti da su razlozi toga lične prirode. Radim li nešto loše očekujem da mi trener, poštuje li me, dođe do mene i kaže mi što mi je činiti kako bih ponovno našao mjesto u timu. To se ne događa i to je ono što me boli", kaže Riera.

"Možete vidjeti da nam ne ide dobro i da se pritom ništa u našoj igri ne mijenja. To je frustrirajuće, pogotovo ako mislite da ste u stanju pomoći, a sjedite na klupi za rezerve."

"Ovdje sam već dvije godine i poznajem Beniteza. On nikada nije riješio niti jedan nesporazum sa igračem razgovorom. Uvjeren je da je šef i ne mari za tuđa mišljenja. Dijalog s njime praktično ne postoji", nastavio je nizati Riera koji je od siječnja nastupio tek dva puta za "redse".

"Volio bih ostati ovdje do kraja karijere, ali znate da nogometaši žele igrati nogomet. Meni je cilj odlazak na Svjetsko prvenstvo i zato moram igrati. U ovom trenutku jedino otvoreno tržište je ono rusko. Imam dvije ponude od tamošnjih klubova i morat ću o njima razmisliti", zaključio je Riera.