Nije bio pred sudom
0

Ryan Giggs oslobođen svih optužbi za napad na bivšu djevojku i njenu sestru

K. H.
Ryan Giggs
Ryan Giggs
Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs oslobođen je optužbi za napad koje su iznijele njegova bivša djevojka Kate Greville i njena sestra.

U odluci koja je donesena danas proglašeno je da Giggs nije kriv na sve tri tačke optužnice, tako da je ova priča i definitivno završena i neće biti novog suđenja koje je trebalo početi 31. jula u Manchesteru.

Giggs i Kate su bili u vezi tri godine, odnosno počeli su vezu sedam mjeseci nakon što se Ryan razveo od supruge Stacey koju je godinama varao s djevojkom svog brata Rhodrija.

Engleski mediji navode da se Giggs nije pojavio pred sudom jer mu je ranije dozvoljeno da ne mora prisustvovati, što je on i iskoristio.

Također se dodaje kako je konstantno negirao sve optužbe o bilo kakvom psihičkom i fizičkom zlostavljanju Kate Greville, kao i napad na njenu sestru Emu.

Prošle godine, kada je ova priča bila aktuelna, bivši igrač Manchester Uniteda podnio je neopozivu ostavku na mjesto selektora reprezentacije Velsa. Odlučio je odstupiti kako sudski proces ne bi remetio pripreme reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.