U ligi s Ronaldom
85

Rusmir Cviko i cijeli tim trenera iz BiH nakon sjajne sezone ušli u saudijsku elitu

D. P.
Cviko je ostvario veliki uspjeh (Foto: Facebook)
Cviko je ostvario veliki uspjeh (Foto: Facebook)
Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Rusmir Cviko ostvario je veliki uspjeh plasiravši se u elitni rang saudijskog nogometa, saudijsku Pro ligu u kojoj nastupaju brojne velike zvijezde.

Cviko (52) ove sezone sjajno vodi ekipu Al Orubaha, a nagrada je stigla kolo prije kraja jer je njegov tim izborio promociju u elitni rang saudijskog nogometa.

Al Orubah je jučer s minimalnih 1:0 savladala Al Jabalain i tako osigurala minimalno osvajanje trećeg mjesta jer ima četiri boda više od četvrtoplasiranog tima. Prva tri će ući u Pro ligu.

Tim kojeg predvodi nekadašnji trener u stručnom štabu reprezentacije BiH je ušao u elitni rang saudijskog nogometa zajedno s Al Qadisiyjom i Al Khoolodom, a junak je nekadašnji nogometaš Lyona Beni Nkolo, koji je jučer postigao i jedini gol. Zanimljivo, u ekipi igra i nekadašnja zvijezda Newcastlea Vurnon Anita, koji je skrenuo pažnju na sebe odličnim nastupima u engleskoj Premier ligi.

Cviko u Al Orubahu sarađuje s čitavim timom bh. stručnjaka pa su tu zajedno s njim i Bakir Šerbo, Elvis Karić i Jasmin Trnovac.

Tako će, ukoliko ostanu na klupi i naredne sezone, bh. treneri u narednoj sezoni voditi ekipu protiv Cristiana Ronalda, Karima Benzeme, Sadija Manea, Neymara, Aleksandra Mitrovića, Roberta Firmina...