Nogomet
0

Ruski superkup na KANALU 1 uz Marjana Mijajlovića

Sarajevo-x.com
Marjan Mijajlović
Marjan Mijajlović
Nakon što ste na KANALU 1 u srijedu navečer mogli gledati dvije utakmice polufinala grčkog nogometnog kupa uz komentar Marjana Mijajlovića, već u nedjelju vas očekuje novi nogometni užitak.

Televizija KANAL 1 je otkupila pravo prenosa utakmice Superkupa Rusije između Zenita i CSKA Moskve koja će biti odigrana u nedjelju u 11:00 sati po našem vremenu na stadionu u Krasnodaru. Bez sumnje, bit će to još jedan veliki spektakl uz vrhunski komentar Marjana Mijajlovića.

Imat ćete priliku na dijelu vidjeti, u ovom trenutku dvije najbolje ruske ekipe, a sve to uz, ne sumnjamo. Nogomet u Rusiji je iz godine u godinu sve bolji što pokazuje sve veći odlazak igrača u ovu zemlju iz liga petice.

Zenit i CSKA su, osim što su dva najbolja kluba u Rusiji u ovom trenutku, ujedno i dva najskuplja kluba prema poprilično preciznom Transfermarktu. Ekipa Zenita je u ovom trenutku procijenjena na 152,3 miliona eura, dok je ekipa CSKA nešto jeftinija i vrijedi 128,8 miliona eura.

Ekipu Zenita sa klupe vodi Italijan Luciano Spalletti koji je sa ovom ekipom prošle sezone osvojio naslov prvaka. Zenit je posljednjih godina "trn u oku" navijačima širom Rusije. Najmoćniji čovjek u Rusiji Vladimir Putin navija za ovaj klub iz Sainkt Petersburga koji je u zadnje vrijeme ispred moskovskih velikana što odavno nije bio slučaj.

Najvrijedniji eksponat u Zenitovom izlogu je Portugalac Danny koji vrijedi 23 miliona eura, dok 18 miliona košta njegov reprezentativni kolega Bruno Alves koji je nedavno stigao iz porta. Reprezentativci Rusije Igor Denisov i Vladimir Bistrov koštaju po 14, odnosno 13 miliona eura.

Pored njih četvorice najbolji igrači Zenita su Aleksandar Anjukov, reprezentativac Rusije koji je kapiten tima, zatim reprezentativci Srbije Danko Lazović i Aleksandar Luković, te još nekoliko ruskih reprezentativaca poput Keržakova, Shirokova, Fayzulina, Bukharova, Semaka ili Zyryanova.

CSKA Moskva, ekipa za koju nastupa naš reprezentativac Elvir Rahimić, u svojim redovima također ima veliki broj provjerenih igrača. Najskuplji igrač je golman Igor Akinfejev čija je cijena 17 miliona eura, milion manje košta Brazilac Wagner Love, najbolji ruski igrač u ovom trenutku Alan Džagoev košta 12, Nigerijac Sekhou Oliseh 11, Japanac Keisuke Honda 10, a češki reprezentativac Tomaš Necid 6.5 miliona eura.

Armejce s klupe vodi jedan od najboljih domaćih mladih stručnjaka Leonid Slutski koji ima samo 39 godina. Obje ekipe igraju otvoren nogomet za gol više, a s obzirom da se igra samo jedna utakmica nema sumnje kako ćemo imati priliku gledati odličnu utakmicu.