Napunili bi kasu
79

Ruski mediji otkrili koliko je NS BiH trebao zaraditi prijateljskom utakmicom protiv Rusije

H. H.
Vico Zeljković je ostavio mogućnost da Zmajevi u budućnosti igraju sa Rusijom (Foto: I. L./Klix.ba)
Vico Zeljković je ostavio mogućnost da Zmajevi u budućnosti igraju sa Rusijom (Foto: I. L./Klix.ba)
Zakazana prijateljska utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Rusije je zvanično otkazana, potvrđeno je jučer iz Nogometnog saveza BiH, a ruski mediji su otkrili koliku cifru bi naš Savez inkasirao da se meč kojim slučajem odigrao.

Vodeći ljudi Saveza odlučili su promijeniti prvobitnu odluku da se odigra utakmica s Rusijom, a nju su tada donijeli članovi Komiteta za hitnost NS BiH s pet glasova za (Vico Zeljković, Ivan Beus, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa) i jednim protiv - Irfan Durić.

Prema pisanju ruskih medija, NS BiH je za prijateljsku sa reprezentacijom Rusije trebao zaraditi 200.000 eura, a ruska strana snosila bi sve troškove organizacije utakmice, smještaja i logistike.

Ipak, nakon prvobitne odluke uslijedio je veliki revolt među reprezentativcima, sportskim radnicima i u bh. javnosti zbog aktuelne agresije Rusije na Ukrajinu zbog čega su FIFA i UEFA zabranile međunarodne nastupe reprezentaciji Rusije. Također, klubovi iz Rusije protjerani su i iz evropskih klupskih takmičenja, baš kao i u ostalim sportovima.

Na kraju je donesena razumna odluka i susret je otkazan, a predsjednik NS BiH Vico Zeljković je ostavio mogućnost da se utakmica eventualno odigra u budućnosti pod normalnim okolnostima.