Jedna osoba preminula
484

Ruski bokser nožem ubio medvjeda koji ga je teško ranio u napadu u šumi

H. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ruski profesionalni bokser, Ilya Medvedev (23) u teškom je stanju u bolnici nakon borbe i ubistva nožem medvjeda koji je napao njega i dvojicu prijatelja kad su se vraćali nakon ribolova sa Irtiš rijeke.

Mladi 23-godišnji borac bio je u društvu još dvoje osoba kada ih medvjed napao u šumi u Tjumenskoj regiji. Jedan od aktera, Vyacheslav 'Slava' Dudnik (48) preminuo je od posljedica povreda, a Medvedev je "uzvratio" udarac i uspio je ubiti medvjeda nakon što mu je nanio više uboda nožem.

Dmitrij Kosenko, trener Medvedeva, rekao je da je bokser bio u induciranoj komi nakon što je zadobio ozbiljne povrede, ali je dodao da nema opasnosti po njegov život i u stabilnom je stanju, prenosi Thegoaspotlight.

[TWITTER]1451208927199195148[/TWITTER]

Predsjednik Svjetske bokserske federacije Umar Kremlev rekao je za rusku službenu državnu novinsku agenciju TASS da će pokriti troškove liječenja Medvedeva, zajedno s Ruskim bokserskim savezom.

"Već smo u kontaktu s Ilijinom porodicom i pružit ćemo sveobuhvatnu podršku njemu i njegovim roditeljima. On je istinski borac i radujemo se njegovom brzom oporavku", rekao je Kremlev.