Tužilac pokrenuo istragu
8

Ruska manekenka optužila zvijezdu Milana za silovanje pa uhapšena zbog lažnog svjedočenja

F. Z.
Foto: Screenshot (Luisa Kremleva)
Foto: Screenshot (Luisa Kremleva)
Ruska manekenka Luisa Kremljeva uhapšena je pod optužbom da je podnijela lažnu prijavu protiv nogometaša Thea Hernandeza u junu 2017. godine, nogometaša koji je u tom trenutku tek potpisao ugovor s Real Madridom.

Ruska manekenka optužila je sadašnjeg nogometaša Milana za seksualni napad tokom noćnog izlaska u klub u Marbelli. Kremljeva je rekla da ju je nogometaš pokušao prisiliti na seks na parkingu ispred noćnog kluba te da ju je istukao kada je odbila seksualni odnos s njim, javila je Marca.

Prije godinu, u januaru 2019. godine, sud je odbio prijavu pod obrazloženjem da su kontradiktornosti u priči očigledne. Također, na snimku nadzorne kamere s parkinga ne vidi se bilo kakav znak agresivnog ponašanja, kao i to da se sasvim normalno vratila u noćni klub s Hernandezom.

Theo Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Theo Hernandez (Foto: EPA-EFE)

Ginekološkim pregledom utvrđeno je da su Hernandez i Kremljeva imali seksualni odnos, što nogometaš nikada nije negirao, ali nije pronađena droga u njenom tijelu. Ruskinja je optužila nogometaša da ju je drogirao.

Sada su sve te optužbe okrenute protiv nje. Ured tužioca optužio je manekenku da je izmislila zločin i zatražen je pritvor za Kremljevu.