Kvalifikacije za SP
36

Rusija "teniskim" rezultatom savladala Kipar, Hrvati više nemaju pravo na grešku

D. P.
Rusija je prebacila pritisak na Hrvatsku (Foto: EPA-EFE)
Rusija je prebacila pritisak na Hrvatsku (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Rusije ubjedljivim trijumfom rezultatom 6:0 nad Kiprom izdvojila se na prvom mjestu grupe H s prednošću od pet bodova u odnosu na Hrvatsku.

Rusi, koji u posljednjem meču gostuju u Splitu Hrvatskoj, odradili su i više nego lako svoj dio posla i tako prebacili pritisak na Hrvatsku.

Već u četvrtoj minuti Aleksandr Erohin je doveo Ruse u vodstvo. Iako smo vidjeli golijadu večeras, to je bio jedini pogodak u prvom poluvremenu.

Nastavak donosi sjajnu igru domaćina. U dva uzastopna napada u 55. i 56. minuti Rusi su preko Fjodora Smolova i Andreja Mostovoja riješili pitanje pobjednika.

Do kraja su se u strijelce upisali Aleks Sutormin i Anton Zabolotnji, da bi "teniski" rezultat postavio drugim golom večeras Erohin.

Ovom pobjedom Rusija je stigla na pet bodova iznad Hrvatske. Ipak, naši susjedi večeras imaju lagan meč pred sobom protiv Malte. Ukoliko slave, Hrvati će u posljednjem meču tražiti trijumf na domaćem terenu protiv Rusije kako bi se plasirali na Mundijal direktno.

Rezultat i strijelci:

Rusija - Kipar 6:0 (Erohin 4', 87, Smolov 55', Mostovoj 56', Sutormin 62', Zabolotnji 82')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore