Novinari odlučili
16

Rusi sastavili idealni tim s ex-Yu prostora, mjesto našao i bivši reprezentativac BiH

K. H.
Elvir Rahimić (Foto: F. K./Klix.ba)
Elvir Rahimić (Foto: F. K./Klix.ba)
Ruski novinari napravili su najbolji nogometni tim igrača iz bivše države Jugoslavije, a mjesto među najboljih 11 pronašao je i bivši Zmaj Elvir Rahimić koji je zauzeo mjesto u veznoj liniji.

Od formiranja ruske Premier lige više od 250 igrača s ovih prostora igralo je u ovoj državi, a upravo zbog toga ruski novinari odlučili su napraviti najbolji tim igrača.

Rusi su ekipu sastavili u formaciji 4-1-3-2, a mjesto u najboljem timu pronašlo je sedam igrača iz Srbije, tri iz Hrvatske i jedan iz BiH.

Mjesto na golu rezervisano je za Stipu Pletikosu, dok su u odbrani Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Vedran Ćorluka i Aleksandar Luković.

U veznoj liniji mjesto je dobio i jedan BiH igrač - Elvir Rahimić, a pored njega tu su Miloš Krasić, Ognjen Koroman i Zoran Tošić, dok dvojac u napadu čine Savo Milošević i Ivica Olić.

Elvir Rahimić je 2001. godine potpisao za CSKA, a u ovom klubu igrao je sve do 2014. godine. U tom periodu skupio je preko 200 nastupa za ovaj tim, a postigao je šest pogodaka u svim takmičenjima.