Potez godine
335

Rumunski sudija počeo plakati nakon utakmice, Van Dijk ga zagrlio i utješio

Klix.ba
Foto: Printscreen/Twitter
Foto: Printscreen/Twitter
Kapiten reprezentacije Holandije Virgil van Dijk napravio je sjajan potez nakon susreta njegove reprezentacije i Njemačke kada je prišao glavnom arbitru Ovidiju Hateganu kojeg je pokušao utješiti zbog nedavnog smrtnog slučaja u porodici.

Odmah nakon posljednjeg zvižduka Ovidiua Hategana su slomile emocije i počeo je plakati, a u toj situaciji Van Dijk je prišao rumunskom arbitru i zagrlio ga.

Nakon toga Van Dijk je otkrio da je Rumunu nedavno preminula majka i da je to razlog zbog kojeg je počeo plakati nakon kraja utakmice. Van Dijk je, pored zagrljaja, rekao sudiji da je dobro sudio meč.

"Prišao sam Hateganu na kraju meča kako bih ga pozdravio i pitao kako je. Odgovorio mi je da se osjeća loše jer mu je nedavno preminula majka, nakon toga se slomio i počeo plakati. Zagrlio sam ga i rekao mu da je dobro sudio, znam da nisam napravio previše, ali se nadam da sam mu malo pomogao", kazao je Van Dijk.

Ovaj potez nogometaša Liverpoola oduševio je svjetsku javnost te je samo još jednom pokazao najljepšu stranu nogometa, a ova situacija jedna je od najboljih i najinspirativnijih u 2018. godini.