Poruka čelnika kluba
26

Rummenigge zaprijetio Kovaču: Ne smije se ponoviti da Bayern bude peti

Klix.ba
Niko Kovač (Foto: EPA-EFE)
Niko Kovač (Foto: EPA-EFE)
Jedan od Bayernovih čelnika Karl-Heinz Rummenigge poručio je hrvatskom treneru na klupu Bavaraca Niki Kovaču kako niko nije siguran na klupi minhenske ekipe.

"U domaćem prvenstvu postižemo osjetno bolje rezultate nego jesenas. Prvi smo na tabeli, ali nisam u euforiji. Ništa još nije gotovo i naslov prvaka tek treba osvojiti. Svi znamo da Kovačev ugovor traje još dvije godine. Opet ću reći. U Bayernu niko nije siguran, svi znaju šta moraju isporučiti. Ovdje je pritisak pravilo i oduvijek je tako u Bayernu", rekao je Rummenigge za Bild.

Bayernova legenda se u razgovoru još jednom osvrnula na meč s Fortunom, koji je bio okončan remijem 3:3, kada je Kovač bio blizu smjene.

"Bili smo peti na tabeli nakon tog susreta, a to sebi naš klub jednostavno ne smije dopustiti. S budžetom koji imamo, moramo svake sezone igrati u Ligi prvaka. Bilo je to negativno iskustvo, ali izvukli smo pouke", poručio je Rummenigge.

Podsjetimo, Bayern u posljednja tri kola treba najmanje sedam bodova za sigurno osvajanje titule.

Kovač će vjerovatno ostati na klupi ukoliko osvoji naslov, ali vodstvo kluba naredne sezone zahtjeva bolji rezultat u Ligi prvaka.