Ključni dio sezone
24

Rummenigge "sit" sukoba Salihamidžića i Flicka: Ovome mora doći kraj

H. H.
Rummenigge poziva na zajedništvo pred najvažnije mečeve (Foto: Twitter)
Rummenigge poziva na zajedništvo pred najvažnije mečeve (Foto: Twitter)
Predsjednik Izvršnog odbora Bayerna Karl-Heinz Rummenigge (65) još jednom se oglasio povodom nesuglasica između sportskog direktora Hasana Salihamidžića (44) i trenera Hansi Flicka (56), insistirajući da ta priča mora prestati.

Iako su Salihamidžić i Filck već iskazali zajednički stav da će lične nesuglasice ostaviti po strani i raditi u korist Bayerna, Rummenigge je potcrtao koliko je to zaista bitno.

"Ovome mora doći kraj. Nije potrebno da to stalno komentarišemo, pogotovo jer smo u posljednjoj dionici sezone. Prvi smo u Bundesligi sa sedam bodova prednosti i još uvijek imamo šansu za prolazak u polufinale Lige prvaka, uprkos porazu od PSG-a. Moramo biti mirni i usredotočiti se na najvažnije", objasnio je prvi čovjek Bayerna, "sit" njihovog sukoba.

Između Salihamidžića i Filcka od ranije postoji određena napetost jer bi Flick želio više da se pita za transfere igrača, dok legendarni bh. nogometaš insistira na tome da je isključivo on zadužen za taj dio posla.

Zbog toga, navodno, Flick bi razmislio o prihvatanju uloge selektora u reprezentaciji Njemačke, gdje bi bio glavna osoba zadužena za sva sportska pitanja.

Već odavno se špekuliše da bi Flick mogao naslijediti Joachima Löwa na klupi Elfa nakon Evropskog prvenstva, a mnogi su mišljenja da će se to i ostvariti.

Prema Bildu, Bayern bi mogao osloboditi Flicka ako im se ukaže mogućnost za dolazak Juliana Nagelsmanna iz Leipziga.