"Prešli granicu"
0

Rummenigge prijeti tužbom FIFPro-u

Totalsport
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Izvršni predsjednik Bayern Münchena Karl-Heinz Rummenigge zaprijetio je tužbom Udruženju profesionalnih nogometaša (FIFPro) ako nastavi nagovarati Francka Riberyja da na silu prekine ugovor.

FIFPro je prije nekoliko dana izrazio podršku francuskom nogometašu, najavivši da će stati iza njega ako odluči prekinuti ugovor bavarskim klubom.

Ribery već danima iskazuje razočarenje što ga Bayern ne želi pustiti u Real Madrid, a iz Münchena su mu poručili da ga imaju namjeru zadržati sve do isteka ugovora, 2011. godine. FIFPro je zbog toga stao na stranu igrača, ali sada se javio i ljutiti Rummenigge.

  • Izdavši službeno priopćenje, FIFPro je pozvao igrače da prekidaju svoje ugovore, što je obično ludilo - izjavio je Rummenigge, zaprijetivši da će tužiti Udruženje ukoliko Ribery prihvati njihov savjet.

  • Nogometu sada treba stabilnost, a ne igrači koji razvrgavaju ugovore. Sagledat ćemo naše zakonske mogućnosti, a kad dođe vrijeme za to, tražit ćemo i finansijsku odštetu - najavio je prvi čovjek Bayerna.

  • Kao predsjednik Evropske udruge klubova, moram reći da je FIFPro prešao svoju granicu. Dat ćemo svoj odgovor na ovo jer ne volimo takve stvari - dodao je Rummenigge, koji je na kraju razgovora za TZ želio pojasniti još jednu stvar.

  • Franck je trenutno povrijeđen. Ne glumi povredu i nije problematičan!