Sjajan posao
25

Rummenigge pohvalio Salihamidžića za transfer 19-godišnjaka: Najbrži je u Bundesligi

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik izvršnog odbora Bayerna Karl-Heinz Rummenigge pohvalio je Hasana Salihamidžića za transfer 19-godišnjeg Alphonsa Daviesa koji je u januaru stigao u ovaj klub i već sada se pokazao kao ogroman potencijal.

Davis je u Bayern stigao u transferu vrijednom blizu 20 miliona eura sa svim bonusima, a u posljednje vrijeme sve češće dobija priliku za igru i navijači su zadovoljni njegovim igrama.

Također, zadovoljstvo je istakao i predsjednik izvršnog odbora Bayerna Karl-Heinz Rummenigge koji je za ovog igrača rekao da je jedan od najbržih u Bundesligi.

"Zadovoljni smo njegovim razvojem, došao je kod nas u januaru i od tada je napravio fantastičan napredak, što je bilo i za očekivati jer je imao nevjerovatne fizičke predispozicije i izuzetno je brz, možda i najbrži igrač u Bundesligi", kazao je Karl-Heinz Rummenigge.

Nakon toga, on je rekao da je dolazak ovog igrača vrlo uspješno poslovanje Bayerna i da je Salihamidžić bio direktno zadužen za to.

"Još uvijek ima puno prostora da usavrši tehniku i taktičku svijest, ali to je normalno za jednog 19-godišnjaka. Siguran sam da će donijeti puno radosti našem klubu i ovo je bio vrlo uspješan transfer za Bayern, a posebno za Hasana Salihamidžića", istakao je Rummenigge.

Davis je do sada odigrao 16 utakmica za Bayern i postigao je dva pogotka, a već je odigrao i 17 utakmica za reprezentaciju Kanade.