Predsjednik Bayerna
53

Rummenigge "pecnuo" PSG: Titulu smo osvojili na terenu, ne na crvenom tepihu

K. H.
Karl-Heinz Rummenigge (Foto: EPA-EFE)
Karl-Heinz Rummenigge (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Bayerna Karl-Heinze Rummenigge između redova je prozvao PSG zbog načina na koji je ovaj klub postao prvak Francuske.

Bayern je sinoćnjom pobjedom protiv Werdera minimalnim rezultatom 1:0 osvojio osmu uzastopnu titulu prvaka, 30. u klupskoj historiji, a najveći uspjeh za ovaj klub i generalno za nogomet u Njemačkoj jeste to što se Bundesliga prva nastavila nakon pandemije koronavirusa i što će sve, ukoliko situacija ostane ovakva, biti završeno na zelenom terenu.

Rummenigge je, upravo iz tog razloga, pohvalio način na koji je njegov klub osvojio titulu prvaka, ali je tu priliku iskoristio kako bi prozvao PSG koji je odlukom Vlade Francuske da se prvenstvo prekine osvojio titulu prvaka.

"Tokom pauze smo imali sedam bodova zaostatka i od tada smo pobijedili sve utakmice i osvojili titulu na najbolji mogući način. Čak i to što ćemo biti proglašeni za prvaka na praznom stadionu ne mijenja činjenicu da smo titulu osvojili na zelenom terenu, a ne na crvenom tepihu kao u Francuskoj", kazao je Rummenigge.

Broje nogometne lige nastavljene su u Evropi nakon što je djelomično opao intenzitet širenja koronavirusa, a pored Francuske, prekinuta je i naša Premijer liga BiH te prvenstva u Belgiji, Holandiji, Škotskoj i Kipru.