Nogomet
1

Rummenigge od UEFA-e traži kažnjavanje Zlatana Ibrahimovića

Anadolija
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Predsjednik Upravnog odbora njemačkog fudbalskog kluba Bayern Minhen Karl-Heinz Rummenigge uputio je zahtjev Uniji evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) za kažnjavanje fudbalera francuskog Paris Saint Germaina (PSG) Zlatana Ibrahimovića, tvrdeći da je vrijeđao trenera njegovog kluba Pepa Guardiolu, pišu njemački mediji.

"Glupost je jedno stanje u ličnom razvoju svakog čovjeka, a takvo je stanje kod Ibrahimovića", poručio je Rummenigge.

On je, istaknuvši da je Ibrahimovićevo ponašanje nesportsko i nepristojno, kazao kako vjeruje da će UEFA odgovarajuće kazniti švedskog reprezentativca.

S druge strane, trener njemačkog prvaka i prošlogodišnjeg šampiona Lige prvaka Bayerna, Pep Guardiola, nije se izjasnio po ovom pitanju.

Inače, fudbaler bh. korijena i bivši član Barcelone Zlatan Ibrahimović, prije nekoliko dana je u izjavi za njemački Spiegel, za Guardiolu, koji je bivši trener Barcelone, rekao kako je kukavica te istakao da je najviše zbog njega napustio Barcelonu.

Ibrahimović je također i u svom autobiografskom izdanju "Moja priča - Ja sam Zlatan" iznio razne osude na račun španskog fudbalskog stručnjaka Guardiole.