Otišao nakon 7 godina
1

Rummenigge o prelasku Thiaga u Liverpool: Zagrlio me i plakao pet minuta

F. Z.
Thiago Alcantara (Foto: EPA-EFE)
Thiago Alcantara (Foto: EPA-EFE)
Izrvšni direktor minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge otkrio je kako je Thiago Alcantara plakao nakon što je saznao da prelazi iz redova bavarskog velikana u Liverpool.

Španac je kompletirao transfer vrijedan 30 miliona eura u redove prvaka Engleske ranije ove sedmice, nakon što je proveo sedam uspješnih godina u Bayernu.

"Nakon što je transfer finaliziran vidio sam Thiaga kako me čeka na parkingu. Zagrlio me pet minuta, plakao je i zahvalio mi se što smo mu to omogućili", rekao je Rummenigge.

Thiago iz Bayerna odlazi sa sedam titula prvaka Njemačke, četiri trofeja njemačkog DFB Kupa, Ligom prvaka, Svjetskim klupskim nogometnim prvenstvom.

Nakon što je prešao u Liverpool Thiago je rekao:

"Osjećaj je nevjerovatan. Čekao sam ovaj trenutak dugo i jako sam, jako sretan što sam ovdje. Kako godine prolaze želite osvojiti što više trofeja, a kada ih osvojite želite još više. Mislim da ovaj klub ima iste ambicije kao ja. Želim ostvariti sve ciljeve i osvojiti što je više moguće trofeja."

Thiago je za Bayern odigrao 235 utakmica, a postigao je 31 pogodak u dresu bavarskog velikana. Prije prelaska u Bayern igrao je u Barceloni s kojom je osvojio dvije La Lige i Ligu prvaka 2011. godine.