Bayern
0

Rummenigge: Morali smo otpustiti Klinsmanna

Totalsport
Karl-Heinz Rummenigge, Foto: AFP/File
Karl-Heinz Rummenigge, Foto: AFP/File
Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge ponudio je svoje viđenje otkaza klupskom treneru Jürgenu Klinsmannu pet kola prije kraja Bundeslige.

Iako ugovor Klinsmannu vrijedi do ljeta 2010. godine, rukovodstvo ga je odlučilo raskinuti u strahu da Bayern ne uspije izboriti plasman u Ligu prvaka. Posljedica je to subotnjega domaćeg poraza Klinsmannovih igrača od Schalkea (1-0). Klinsmann, tako, nije uspio odraditi do kraja niti prvu godinu ugovora.

Do kraja sezone posao će odraditi 63-godišnji Jupp Heynckes, prijatelj sportskog direktora Höneßa i trener bavarskog kluba od 1987. do 1991. godine (1989. i 1990. osvojio naslov prvaka).

  • Bila je to doista teška odluka, ali morali smo nešto poduzeti. Posljednji su rezultati jednostavno bili neprihvatljivi za klub Bayernove veličine. Način na koji su se odvijale stvari u klubu u posljednje vrijeme i stil igre koji je momčad pokazivala na terenu nisu nam ostavili niti jednu drugu opciju na raspolaganju osim prekida suradnje s Jürgenom. Do kraja prvenstva ostalo nam je još pet jako važnih, ključnih utakmica, te je uprava kluba morala preuzeti odgovornost – poručio je Rummenigge, bivša igračka legenda Bayerna i njemačkog nogometa.