Imitirali ga u tajnosti
0

Rui Costa: Bilo nas je sramota da probamo ono što je Ronaldo uradio

H. H.
Rui Costa je od početka vjerovao da je Ronaldo predodređen za velike stvari (Foto: Twitter)
Rui Costa je od početka vjerovao da je Ronaldo predodređen za velike stvari (Foto: Twitter)
Legendarni portuglaski nogometaš Manuel Rui Costa je ispričao kako je izgledalo kada se tada mladi igrač Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo pridružio reprezentaciji.

Bio je najmlađi, ali odmah se nametnuo i svima je bilo jasno da je pred njima buduća velika nogometna zvijezda.

"Nikada nisam igrao sa Mesijem, ali sam imao privilegiju da to radim sa Cristianom Ronaldom dok je odrastao u svijetu nogometa. U reprezentaciji je bio najmlađi od svih, ali se odmah odlično integrisao i svaki dan je imao neku novu tehniku i trik ​​da nas nauči", rekao je Rui Costa, dodavši:

"Istina je da nas je bilo sramota pokušavati ih izvesti na treningu i imitirali smo ga u tajnosti. Onda je za večerom pričao samo o driblingu, iako smo pokušavali da mu usadimo važnost timske igre", prisjetio se nekada sjajni veznjak.

Rui Costa je od početka vjerovao da je Ronaldo predodređen za velike stvari.

"Kada nije bio tu, svi smo govorili da će sigurno osvojiti Zlatnu loptu. To se moglo zaključiti po načinu treninga, po talentu. Nismo sumnjali. Znali smo da se suočavamo sa sportistom izvanredne volje. Imao je i glavu i noge da bude najbolji. I na svu sreću, tako je i bilo", rekao je.

Rui Costa je tokom karijere igrao za Benficu, Fiorentinu i Milan, a u dresu reprezentacije odigrao je 94 utakmice i postigao 26 golova.