Na koronavirus
33

Ruganijeva djevojka: Bila sam trudna i prestravila sam se nakon pozitivnog testa

F. Z.
Rugani i Persico (Foto: EPA-EFE)
Rugani i Persico (Foto: EPA-EFE)
Djevojka Juventusovog defanzivca Danielea Ruganija Michela Persico rekla je kako je bila prestravljena nakon što je saznala da je pozitivna na koronavirus s obzirom na to da je trudna.

Rugani je bio prvi nogometaš u Seriji A koji je pozitivan na koronavirus. Utvrđeno je da je pozitivna i njegova djevojka, a brigu je izazvala činjenica da je Persico trudna.

"Sada sam dobro, srećom imala sam samo blage simptome. Gubitak mirisa i okusa, temperaturu, umor... U poređenju s drugima, Daniele i ja smo bili jako sretni. Najveći problem bio je strah zbog trudnoće i to što sam bila sama. Da ne spominjem brigu za svoju porodicu. Moji roditelji koji žive u Bergamu rekli su mi kako konstantno čuju sirene hitne pomoći na ulicama i ništa drugo. To je još uvijek bio početak marta", rekla je Persico za Tuttosport i dodala:

"Kada sam saznala da je Daniele pozitivan pretpostavila sam da sam i ja. Doživjela sam nešto poput kratkog spoja u mozgu. Mislila sam na koji sve način to može utjecati na bebu. Ovo je novi virus, ne znamo kakve su posljedice u trudnoći. Bila sam prestravljena tih dana i tražila sam savjet od svakoga. Na sreću, ljekari su me uvjerili da nema razloga za brigu i uspjela sam se smiriti. Napravila sam dnevnu rutinu u izolaciji. U mom slučaju ona je trajala 35 dana."

Juventus je sredinom aprila objavio kako Blaise Matuidi i Daniele Rugani više nisu pozitivni na koronavirus.