Potvrdio njegov agent
7

Rugani još uvijek nije izašao iz samoizolacije, od simptoma imao samo temperaturu

K. H.
Daniele Rugani (Foto: EPA-EFE)
Daniele Rugani (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Juventusa Daniele Rugani uskoro bi trebao izaći iz samoizolacije nakon što mu je prije malo manje od mjesec dana kontatovana zaraza koronavirusom, potvrdio je njegov agent Davide Torchia.

Rugani je 11. marta bio pozitivan na koronavirus čime je postao prvi nogometaš iz Italije koji je pozitivan na ovu bolest, a nakon njega zarazili su se i njegovi saigrači Blaise Matuidi i Paulo Dybala.

Ruganijev menadžer potvrdio je da bi njegov klijent uskoro mogao napustiti samoizolaciju te da nakon povišene temperature nije imao druge simptome.

"Njegova samoizolacija se završava uskoro, trebalo bi sve biti gotovo u narendih nekoliko dana. Poslije vikenda ćemo vidjeti da li ima dozvolu da napusti sobu u kojoj je boravio", otrkio je njegov agent u razgovoru za Radio Sportiva te dodao:

"Poslije meča protiv Intera je normalno trenirao, a nakon toga je u utorak dobio temperaturu 37.4, nakon čega je bio pozitivan na koronavirus. Poslije toga nije imao nikakve simptome, srećom pa je sve bilo otkriveno na vrijeme", zaključio je Davide Torchia.