Taktika na prvom mjestu
13

Rudiger o Sarrijevim treninzima: Ne trčimo i ne radimo vježbe, kao da idemo u školu

Klix.ba
Antonio Rudiger (Foto: AFP)
Antonio Rudiger (Foto: AFP)
Štoper Chelseaja Antonio Rüdiger otkrio je da je na treninzima Maurizija Sarrija sva pažnja usmjerena taktičkoj pripremi i da sve to izgleda kao odlazak u školu.

Chlesea se nalazi u velikoj krizi rezultata, nedavno su doživjeli blamažu na gostovanju kod Manchester Cityja koji ih je pobijedio sa 6:0, a prije toga su poraženi na gostovanju kod Bournemotuha rezultatom 4:0. Šlag na tortu bio je poraz od Manchester Uniteda u osmini finala FA cupa, a nakon tog meča pojavile su se špekulacije da će Sarri napustiti klub sa Stamford Bridgea.

Rüdiger je otkrio da igrači Chelseaja uopšte više nemaju teške treninga trčanja i snage i da je sve posvećeno samo taktičkoj pripremi.

"Nije kao prije. Sada više ne trčimo i ne radimo vježbe po cijeli trening, već je sve posvećeno taktici. Svaki dan učimo neke nove taktike i postavke koje Sarri želi, isto je kao da idemo u školu i svaki dan slušamo predavanje. Ne znamo kako ćemo sve ovo izdržati jer nam je snaga potrebna, možda je i važnija od nekih taktičkih zamisli", istakao je Rüdiger.

Bivši igrač Stuttgarta i Rome kazao je da očekuje težak meč protiv Manchester Cityja u finalu engleskog Liga kupa, te da će taj meč igrati za trenera, ali i navijače kojima žele donijeti radost.

"Utakmica protiv Manchester Cityja će pokazati gdje smo i kako stojimo i sigurno je da će uveliko odlučiti naš put u ovoj sezoni. Igramo za trenera, ali želimo obradovati i navijače, igra se za trofej i to nam je dovoljna motivacija. City je strašan tim i vidjet ćemo šta će biti", kazao je njemački štoper.

Meč između Manchester Cityja i Chelseaja igra se u nedjelju s početkom u 17:30 sati.