Kup BiH
0

Rudar na Grbavici, zanimljivo i u Trebinju

Sarajevo-x.com
Igrači FK Željezničara (Foto: Fotoservis.info)
Igrači FK Željezničara (Foto: Fotoservis.info)
U Kupu BiH osam klubova borit će se za osvajanje trofeja. Danas su na programu prve utakmice čtvrtfinala. Željezničar na Grbavici dočekuje prijedorski Rudar. "Plavi" priželjkuju pobjedu od dva gola razlike koja bi po njihovom mišljenju bila dovoljna u uzvratu.

"Rudar je protivnik po mjeri. To pokazuje tabela. Uostalom uzeli su nam bod na Grbavici u prvenstvenom okršaju", ističe strateg sarajevskog kluba, Amar Osim. S druge strane gosti se nadaju da mogu postići bar jedan pogodak koji bi mnogo značio u revanšu.

Slaviji na megdan dolazi Sloboda. To će biti repriza prošlogodišnjeg finala ovog takmičenja. U timu iz Istočnog Sarajeva priželjkuju trijumf bez primljenog pogotka, dok iz tuzlanskog kluba najavljuju disciplinovanu igru koja može polučiti povoljan rezultat.

Zanimljivo će biti u u Trebinju gdje Leotar dočekuje Borac. Izabranici Borčeta Sredojevića u posljednje vrijeme igraju odlično. Stoga njihovi navijači očekuju slavlje protiv lidera prvenstva. Banjalučani u Hercegovinu putuju sa mnogo optimizma. Dobojska Sloga će nakon eliminacije jednog bh. prvaka, Modriče, imati za suparnika aktuelnog šamipona naše zemlje, Zrinjski. Mostarci sa raspektom ulaze u ovaj dvoboj, ali i preuzimaju ulogu favorita.

Parovi i satnica

Željezničar – Rudar 17 sati Slavija – Sloboda 14 sati Leotar – Borac 14 sati

Sloga – Zrinjski 14 sati