Marinović nije u strahu
236

Rožman zadovoljan nakon Borca: Navijači mogu uživati u onome što gledaju, mogli smo imati 2:0

D. P.
Rožman uživa u onome što gleda (Foto: T. S./Klix.ba)
Rožman uživa u onome što gleda (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Simon Rožman bio je vrlo zadovoljan predstavom svojih igrača protiv Borca, a sličnog stava je i trener gostiju Vinko Marinović.

Sarajevo i Borac su remizirali rezultatom 1:1 u sadržajnom derbiju odigranom na Koševu, a trener Bordo tima Simon Rožman ističe da je ovo peta ili šesta utakmica zaredom u kojoj je njegova ekipa odigrala veoma dobro.

"Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu. U prvom poluvremenu smo imali dva zicera za 2:0 da utakmica ode na drugu stranu. Vidjeli ste stvari koje su se dešavale na terenu. Bod nije dobar, ali možda ni jedna ni druga ekipa nije pokazala dovoljno da dođe do drugog gola. Da nismo došli do boda, bilo bi nezasluženo. Čestitam momcima na predstavi", rekao je Slovenac na klupi Sarajeva.

Rožman je dodao i da navijači mogu uživati u onome što vide.

"Prilagođavamo se igračima, a sad pet ili šest utakmica izgledamo jako dobro. Svaka utakmica je priča za sebe, navijači mogu uživati u onome što vide", dodao je Rožman.

S druge strane, Vinko Marinović poručuje kako su oba tima igrala otvoreno i mogla doći do pobjede.

"Četvrta utakmica koja je završena neriješeno, a mislim da je bilo otvoreno i došli smo po pobjedu, kao što je i Sarajevo imalo svoje ciljeve. U prvom poluvremenu mi smo došli prvi u vodstvo, dok smo u drugom poluvremenu primili gol nakon situacije koju smo mogli bolje riješiti. Mislim da smo imali još nekoliko šansi, a Sarajevo je prijetilo iz tranzicije. Ipak, ostalo je neriješeno i mi se idemo spremati dalje", rekao je Marinović i osvrnuo se na borbu za titulu:

"Uvijek je bila prednost na našoj strani, a bila je i 12 bodova, a sada pet. Prvenstvo traje, a utakmice koje dolaze su sve zahtjevnije. Imamo situaciju da odlučujemo sami o sebi", zaključuje trener Banjalučana.