Raduje se utakmici
48

Rožman već smatra Borca prvakom, stao je u zaštitu Radovića: Dečko je zlatan za ekipu

D. P.
Rožman se raduje derbiju s Borcem (Foto: T. S./Klix.ba)
Rožman se raduje derbiju s Borcem (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Simon Rožman na današnjoj konferenciji za medije najavio je derbi 27. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine u kojem njegov tim sutra (20:45) dočekuje banjalučki Borac.

Na početku konferencije za medije Rožman se osvrnuo na vremenske uvjete za treninge u Sarajevu, a onda je otkrio kako Borac već smatra prvakom BiH.

"Iznenadilo nas je nevrijeme pa smo morali improvizirati što se tiče treninga, umjetne trave i plastike, ali šta je, tu je. Očekuje nas dobra utakmica jer sve što smo igrali dosad protiv mislim novog prvaka zemlje su bile zanimljive, atraktivne i puno toga je bilo za vidjeti. Baš se veselimo našem novom susretu", rekao je Rožman.

Slovenački stručnjak se potom osvrnuo na igrački kadar. U ekipi neće biti Slaviše Radovića, koji je dobio crveni karton u derbiju protiv Željezničara.

"Što se tiče našeg kadra, znate da su pod suspenzijom Radović i Čelik. Sada kada sam dobio sve informacije, mislim da je bilo neopravdano sve što se pisalo za Radovića jer dečko je stvarno zlatan za našu ekipu i karakteran. Mislim da su sve te stvari bile iscenirane, a bila je moja greška da nisam iskomunicirao bolje. Neću reći da su svi 100 posto zdravi, ali mislim da imamo dovoljno vremena do utakmice da odaberemo 10 koji trebaju odgovoriti na kvalitet Borca. Ako pogledamo zadnjih pet utakmica, mislim da smo mi prvi ili Zrinjski ima bod više. Sedam utakmica do kraja i ima dosta toga za pokazati", rekao je Rožman.

Slovenac je uputio poziv navijačima, a onda dodao i da niko nikoga u duelu Sarajeva i Borca ne može iznenaditi jer se ekipe odlično poznaju.

"Želimo odigrati dobar meč i pozivam navijače jer su uvijek bili na našoj strani. Nadam se da će i vrijeme biti dobro da bi se skupilo što više navijača. Mislim da kada smo odigrali toliko utakmica teško će neko nekoga iznenaditi. Znam kako igraju, kako se brane, da imaju dobru tranziciju. Dobri su u prekidima, a pogotovo po desnoj strani imaju jaki kvalitet. Probat ćemo u nijansama se prilagoditi, a najviše ćemo raditi ono što mislim da dobro radimo. Ne vjerujem da bi taktična stvar mogla odlučiti derbi", ističe Rožman i završava:

"Jako bitan će biti naš odziv na sve svari. Mislim da smo u sebi mirni i znamo šta možemo očekivati. Najbitnije da ne krenemo fokusom na neke stvari sa strane, a ova sezona je vrhunsko iskustvo za sve ove igrače na način da znaju kako se postaviti u ovoj ligi. Ima dosta da se igra, mi imamo u glavi motiv da pokažemo svima da vrijedimo. Kući protiv Borca je teže igrati nego vani u Modriči", kazao je za kraj trener Sarajeva.

Sarajevo i Borac će igrati u subotu od 20:45 na stadionu Asim Ferhatović Hase, a glavni arbitar meča je Mirza Kazlagić iz Cazina.