Uoči duela s Posušjem
58

Rožman potvrdio povratak ključnog igrača u Bordo tim: Trebamo se dići na višu razinu

N. M.
Simon Rožman (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Simon Rožman (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva u subotu će gostovati ekipi Posušja na Mokrom Docu, a utakmicu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine najavio je trener Bordo tima Simon Rožman, koji je potvrdio povratak povrijeđenog Renana Oliveire u tim.

Za početak se Rožman osvrnuo na posljednji meč s Borcem na Koševu (1:1) te izrazio zadovoljstvo igrom u drugom poluvremenu.

"Sad smo u miru analizirali utakmicu i apsolutno nismo zadovoljni prvim poluvremenom, dok je drugo bilo na željenoj razini. Kako je meč išao prema kraju s energijom s klupe smo bili bolji. Baš sam sretan zbog ekipe da smo na kraju dali taj gol. Tražili smo i drugi, ali nije bilo dovoljno vremena. Pozitivno smo ušli u novu sedmicu", rekao je Rožman.

Nakon Posušja slijedi reprezentativna pauza, no Slovenac je isključivo fokusiran na duel na Mokrom Docu.

"Ispred nas je jako bitna utakmica pa ćemo se onda fokusirati za dalje. Mi kao ekipa smo stekli dosta iskustva kako se ponašati na gostovanju. Nismo bili na svim utakmicama onakvi kakvi mislim da trebamo biti. Fokus je bio na tome, a kada završi meč s Posušjem razmišljat ćemo dalje. Bitan je period ispred nas, trebamo se dići na višu razinu. Sami igrači nisu zadovoljni nekim stvarima, tako da ćemo na tome raditi tokom reprezentativne pauze", istakao je slovenački stručnjak.

Analizirao je potom igru sutrašnjeg rivala.

"Posušje je ekipa koja se želi nadigravati i u svakom momentu se vidi šta žele na terenu. Imaju dobre rezultate i praktično ih niko nije mogao pobijediti kući. Mi smo dužnici s igrama u gostima, u tom smjeru razmišljamo i nadam se da ćemo pokazati dobar gard, energiju, a kvalitete nam ne fali da odigramo meč na razini koja će donijeti i bodove", kazao je Rožman.

Za kraj je govorio i o zdravstvenom biltenu te je otkrio da se u tim vratio sjajni brazilski napadač Renan Oliveira.

"Renan se vraća apsolutno, kao što smo i najavili. Anđušić, Zeljković i Duraković će biti van terena još nekoliko sedmica. Mislim da će se vratiti nakon reprezentativne pauze", zaključio je Rožman, koji je izrazio i radost zbog toga što je na prošloj utakmici mogao računati na Kyeremeha, Penarandu i Vrančića. Kaže da ti igrači daju dodatnu dimenziju igri njegovog tima.

Utakmica Posušje - Sarajevo igra se u subotu od 20.45h, TV prijenos možete pratiti na Areni Sport, a tekstualni na portalu Klix.ba.