Propustili treninge
106

Rožman o nedisciplini dvojice skupocjenih igrača: Neću vam lagati, vjerujem da su nešto naučili

H. H.
Simon Rožman (Foto: Screenshot)
Simon Rožman (Foto: Screenshot)
Trener Sarajeva Simon Rožman nakon utakmice i pobjede protiv Zvijezde 09 (2:1) na press-konferenciji je objasnio razloge izostanka iz sastava Renana Oliveire i Adalbreta Penarande koji nisu bili u zapisniku.

Pomenuti dvojac nije trenirao proteklih dana i zbog nedsicipline nisu konkurisali za sastav, ali Rožman je istakao da je situacija izglađena i da će se vratiti u ekipu.

"Gledajte, uvijek je disciplina... Vjerovatno znate šta je bilo i šta se dešavalo ove sedmice, zato ne mogu reći da to nije istina i da nisu bili na treningu. Kako god, dobri su momci. Nadam se da će ove sezone puno toga naučiti, da bez reda i discipline u tako velikom klubu ne ide. Dobri su momci, dobit će šanse i dalje. Uvijek stavljam ekipu na prvo mjesto, ispred samih pojedinaca i želim da su svi jednaki", kazao je Rožman, dodavši:

"Htio bih uvijek sakriti informacije što se tiče svlačionice i zaštititi ekipu, ali nekako mi ne uspijeva. Odreagirali smo i idemo svi zajedno dalje sa treninzima. To su sve unutrašnje stvari koje ćemo tamo rješavati. Jako je bitno da su igrači fokusirani i da rade svoj posao. Uvijek stavljam ekipu ispred pojedinaca i htio bih zaštititi samu svlačionicu, ali ne mogu sve informacije 'zatvoriti' i neću vam lagati. Oni se normalno vraćaju i vjerujem da su nešto naučili", rekao je trener Sarajeva.

Podsjetimo, ekipa Sarajeva sinoć je u 31. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine savladala Zvijezdu 09 rezultatom 2:1 i osigurala plasman u Evropu naredne sezone.

U narednom kolu je Sarajevo opet domaćin, a na Koševu će u ponedjeljak dočekati Posušje.