Trener Sarajeva
243

Rožman: Ne znam šta se desilo na poluvremenu, samo su nam rekli da je Radović isključen

D. P.
Simon Rožman (Foto: Klix.ba)
Simon Rožman (Foto: Klix.ba)
Trener Sarajeva Simon Rožman nije bio pretjerano zadovoljan nakon remija svog tima protiv Željezničara (0:0) na Grbavici.

Sarajevski derbi odigran večeras nije ponudio golove, ali zato jeste mnogo tenzija i crvene kartone s obje strane.

Rožman je bio očaran atmosferom, ali mu je žao što se dogodila "kartonijada" na utakmici. Dodao je kako je njegov tim kontrolisao igru tokom cijele utakmice.

"Jedan lijepi spektakl svakako. Žao mi je što su padali kartoni. Šteta što smo imali jedan ili dva igrača viška u finišu prvog poluvremena, a da nismo imali više mirnoće u završnici. Bilo je svega, osim dobrog nogometa. Kontrolirali smo posjed, imali neke šanse, a ne znam je li bilo 15 minuta čiste igre", rekao je Rožman.

Trener Sarajeva tvrdi da ne zna šta se tačno dogodilo na poluvremenu kada je njegov igrač Slaviša Radović zaradio isključenje u tunelu.

"Ne znam šta se dogodilo na poluvremenu, izašli smo s dva igrača viška, a onda su nam rekli da je Radović dobio crveni karton. Morali smo onda mijenjati", dodao je Slovenac.

Trener Sarajeva je dodao i da je njegova ekipa u dobrom nizu i ritmu.

"Mislim da smo u dobrom nizu, posebno nakon onih situacija koje su se dešavale, tako da smo u dobrom ritmu. Kako je utakmica odmicala, imali smo zicere gdje je njihov golman u dva navrata spašavao s linije. Vjerujem da ekipa može pružiti još bolje igre", zaključio je trener Sarajeva.