Zadovoljan predstavom
9

Rožman nakon remija sa Borcem: To je pravi put, fight i samo fight za klub

E. K.
Simon Rožman (Foto: Screenshot)
Simon Rožman (Foto: Screenshot)
Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Simon Rožman je nakon remija sa Borcem u četvrtinu finala Kupa Bosne i Hercegovine čestitao momcima na borbi i zalaganju.

Istakao je da i dalje vjeruje u ekipu te da smatra da su na pravom putu kao i da pitanje putnika u polufinale još nije odlučeno.

"Čestitke momcima na jednoj borbi, organizaciji i disciplini. Znali smo da prva utakmica neće ništa promijeniti jer se igraju dvije utakmice, ali smo napravili jednu dobru stvar. Pokazali smo zajedništvo, žao mi je što nas više puta ne nagradi, dečki ginu nakon prve utakmice iako nam mnogo stvari ne ide na ruku poput gola iz ofsajda prošlo kolo. Mislim da je put pravi, ništa nije odlučeno, za tri-četiri dana imamo novu utakmicu, vjerujem u ovu ekipu, borit ćemo se iz utakmice u utakmicu", rekao je Rožman te dodao:

"Znate i sami kako se uzdrma Sarajevo, bacaš sve negativne stvari, da je sve loše, a daleko je od toga. Mi znamo šta radimo, ostali smo zajedno, sigurno se potrefio loš start, ali vjerujem u momke i naš rad, sigurno bi svi htjeli više i bolje, no znamo gdje smo igrali, odigrali smo kako smo morali i čestitam momcima na tome. To je pravi put, fight, fight za klub i onda lopta ide brže kad se oni opuste. Vidi se da smo u grču, one basic stvari koje radimo na treningu su oni uradili dobro".

Revanš susret ovih timova je na rasporedu 14. marta na stadionu "Asim Ferhatović Hase" kada će domaćin biti Bordo sastav.