Uslijedilo je i slavlje
187

Rožman nakon pobjede ostavio "težak period iza sebe", Adžem čestitao na zasluženoj pobjedi

D. P.
Rožman zadovoljan trijumfom (Foto: T. S./Klix.ba)
Rožman zadovoljan trijumfom (Foto: T. S./Klix.ba)
Nakon pobjede nad GOŠK-om s ubjedljivih 4:0, trener Sarajeva Simon Rožman imao je razloga za zadovoljstvo, dok njegov kolega sa suprotne strane Admir Adžem čestita na zasluženoj pobjedi.

Bordo tim je prekinuo crni niz od šest utakmica bez pobjede u svim takmičenjima te se vratio u borbu za Evropu.

Zadovoljan je i trener Simon Rožman, čiji su igrači večeras bili prilično efikasni i bez ikakvih problema savladali su GOŠK iz Gabele. Poručio je da je iza Bordo tima težak period.

"Čestitke igračima. Bili smo u teškoj situaciji zbog svega što se dešavalo. Svaka čast i ljudima koji su došli po ovoj kiši, vrhunska podrška i mislim da smo im na terenu vratili. Razlika u rezultatu je prevelika za stanje na terenu, ali smo dali golove na vrijeme. Svaka čast igračima, bitna pobjeda", rekao je Rožman i objasnio promjenu formacije na 3-5-2:

"Imali smo dosta pehova. Nekoliko igrača je otpalo u zadnji tren, a vidjet ćemo za dalje. Sve što smo imali, gurnuli smo u vatru. Imamo dosta manjih povrijeda i nadam se da će nam ova utakmica dati samopouzdanje. Jako teško razdoblje je iza nas", zaključio je trener Sarajeva.

S druge strane, Admir Adžem čestita ekipi Sarajeva na zasluženoj pobjedi, ali i on se slaže s Rožmanom da je 4:0 možda i previsok rezultat.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Nakon rezultata 4:0 nemam ništa drugo reći nego čestitati Sarajevu na zasluženoj pobjedi. Ko pročita rezultat, mislio bi da je to sve išlo u jednom pravcu, ali smo mi većinom bili ravnopravan takmac. Sarajevo nas je u finišu poluvremena pritislo i postiglo dva gola na naše greške. Dobar dio drugog poluvremena smo se držali pod kontrolom, ali smo primili na kraju još dva gola. Još jednom čestitam Sarajevu", poručio je trener Gabeljana.

Nogometaši Sarajeva su nakon pobjede otišli ispred sjeverne tribine i proslavili zajedno s Hordama zla koji su ponovo bili važan faktor u utakmici, uprkos kišnom nevremenu.