Najavio susret s Tuzlom
238

Rožman: Mi smo najveći klub u državi, samo želim da smo pošteni i da radimo više nego dosad

E. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Simon Rožman je na današnjoj pres konferenciji najavio utakmicu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Tuzla Cityja.

U najavi pres konferencije je izrazio saučešće porodici Seada Jesenkovića, legendarnog nogometaša i trenera Sarajeva koji je jučer preminuo.

"Prvo bih htio izraziti saučešće porodici našeg bivšeg igrača i trenera Seada Jesenkovića", rekao je Rožman u uvodu i dodao:

"Značajna utakmica ispred nas, ispred nas je Tuzla City koju mogu okarakterizirati ako gledamo prvih 20 minuta sa Zrinjskim, možemo vidjeti da se radi o dobroj ekipi koja je na toj utakmici mogla voditi tri razlike. To je poziv na oprez, a što se nas tiče, mogu biti zadovoljan onime što se dešava u posljednjih 14 dana, jedna jako dobra energija između igrača, proveli smo malo više vremena zajedno, upoznajemo se, segmente i zone spajamo, tako da što se toga tiče jedva čekam opet utakmicu jer bih baš želio vidjeti moju ekipu da što više stvari iz treninga prenese na utakmicu. Igračima mnogo znači podrška navijača, znam da termin nije najbolji i da vremenski uvjeti nisu onakvi kakvi bi željeli, ali ako smo već počeli nešto raditi zajedno možda bi bilo šteta da ne bi išlo u tom smjeru. Na nama je da navijače privučemo na stadion, sa našom igrom i našim sadržajem te da probamo doći do nivoa kojeg svi želimo. Ne konkurišu Duraković i Zeljković koji se polako vraćaju. Ziljkić se iz reprezentacije vratio povrijeđen tako da je u procesu oporavka dok Renan ima kartone. Svi ostali su tu, nadam se da ćemo sve sa treninga prenijeti na utakmicu, stvarno bih želio da ovaj rekord koji se tu stvara da se prenese na utakmicu i da se svi zajedno veselimo".

Rožmanu je čudno što Tuzla City ima samo deset bodova te je istakao da ne smije dozvoliti da se oni razigraju u sutrašnjoj utakmici.

"Radi se o jako dobroj grupi pojedinaca koji apsolutno imaju kvalitet i čudno je da imaju samo deset bodova. Ne znam kako ih bodovno ne nagradi, nama je njihova utakmica sa Zrinjskim upozorenje, ne smijemo ih dozvoliti da se razigraju te da pokažemo sadržaj koji bi dozvolio nas i navijače kako bi stekli preduslove da nas rezultat nagradi", kazao je Rožman i dodao:

"Ne bih rekao da je blagi pritisak, on je velik i mi to želimo. Mi smo najveći klub u državi i igrači su svjesni gdje i šta rade. Na nama je da na svakom treningu damo što imamo, ali te ponekad rezultat ne nagradi. Samo želim da smo pošteni, da imamo dobru komunikaciju te da radimo više nego dosad. Moramo živjeti s pritiskom i dobro je da je tako".

Pored njega, predstavnicima medija se obratio i napadač Bordo tima Hamza Čataković koji je također izrazio saučešće porodici Seada Jesenkovića.

"Želim izraziti saučešće našem Seadu Jesenkoviću te da pozovem navijače da dođu u što većem broju na utakmicu te da nastavimo taj rekord od 5.000 navijača svaku utakmicu na Koševu", kazao je Čataković te dodao:

Hamza Čataković najavio utakmicu s Tuzlom (Foto: T. S./Klix.ba)
Hamza Čataković najavio utakmicu s Tuzlom (Foto: T. S./Klix.ba)

"Dobro smo se spremili ove dvije sedmice, puno igrača se vratilo treninzima te to može biti pozitivna stvar za sutrašnju utakmicu. Mislim da će biti jedna otvorena i dobra utakmica jer oni imaju dobre i kvalitetne pojedince, ali mi igramo kući, moramo se tako postaviti i na kraju slaviti pobjedu sa svojim navijačima. Uvijek može bolje, ali mislim da je atmosfera dobra i da dobro igramo te sam i ja zadovoljan".

Utakmica Sarajevo - Tuzla City se igra sutra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" sa početkom u 18:00 sati uz direktan prijenos na Areni Sport i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.