Legenda Uniteda
1

Roy Keane brutalno iskren: Solskjaer će izgubiti posao radeći s ovim igračima

H. H.
Roy Kean (Foto: Screenshot)
Roy Kean (Foto: Screenshot)
Roy Keane priznao je da se plaši za nastavak sezone Manchester Uniteda nakon bolnog poraza od Arsenala na Old Traffordu rezultatom 1:0, istakavši da će Ole Gunnar Solskjaer vjerovatno dobiti otkaz.

Legendarni nogometaš Crvenih đavola nije štedio kritike prema igračima aktuelne ekipe.

"Zaista sam jako zabrinut za Manchester United", rekao je Keane za Sky Sports nakon što je penal Pierre-Emerick Aubameyanga Topnicima donio zasluženu pobjedu.

"Gdje želite da počnem? Nedostatak energije, entuzijazma i stvaran nedostatak kvaliteta je jasan. Ne vidim nijednog vođu u ekipi. Dug je put za ovaj klub, jer ovaj tim nije ni blizu dovoljno dobar", kazao je Kean nakon utakmice.

Tu se nije zaustavio jer smatra da će Ole Gunnar Solskjaer uskoro biti bivši na klupi slavnog engleskog kluba.

" U ovom trenutku to ne izgleda dobro za njega. Teško se nečemu nadati s igračima koji nemaju entuzijazma za igru. Ponekad kažete 'nema razloga za paniku', ali rezultati i nastupi sugerišu da biste trebali početi brinuti. Ole će izgubiti posao radeći s ovim igračima - to će se dogoditi", tvrdi Irac.

Nakon šest utakmica u novoj sezoni United je tek 15. na tabeli Premiershipa nakon što je već pretrpio tri poraza - sve na Old Traffordu.