Engleski nogometni selektor
0

Roy Hodgson predlaže penale u prijateljskim susretima

Totalsport
Roy Hodgson (Foto: AFP)
Roy Hodgson (Foto: AFP)
Engleski nogometni selektor Roy Hodgson založio se za izvođenje penala na kraju prijateljskih susreta u slučaju da isti završe neriješeno.

Time bi se, vjeruje Hodgson, poboljšao učinak engleske reprezentacije u izvođenju penala na velikim turnirima. Naime, Gordi Albion je dobio samo jedno od posljednjih šest izvođenja penala na velikim turnirima, počevši od poraza od Njemačke u polufinalu Svjetskog prvenstva 1990. godine.

"Možda bi se u nekim prijateljskim utakmicama u slučaju da završe neriješeno, moglo sugerirati protivnicima da se izvode penali. To uopće nije loša ideja", rekao je Hodgson za Sky Sports.

"Time bi se dobilo na važnosti jer jedno je zabijati penale dan za danom na treningu, a drugo je zabiti ih pred velikim auditorijem. Na treningu igrači sretni pospremaju penale u mrežu, a onda pred velikom publikom imate onu dugu šetnju i pauzu".

Jedina engleska pobjeda na penale na velikim natjecanjima ostvarena je u četvrtfinalu Eura 1996. godine protiv Španije.

Protiv Njemačke su osim 1990. u polufinalu SP-a, izgubili i na polufinalu Eura 1996., od Portugala su također gubili u dva navrata (Euro 2004. i SP 2006.), dok je njihov posljednji poraz nakon lutrije penala došao u četvrtfinalu ovogodišnjeg Eura u Ukrajini i Poljskoj od Italije.