Premiership
28

Roy Hodgson magično spasio Crystal Palace od ispadanja i izbacio Stoke u Championship

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Crystal Palaca savladala je Stoke na Bet365 stadionu rezultatom 2:1 u susretu 37. kola engleskog Premiershipa, a ovim porazom domaći igrači faktički su se oprostili od igranja u društvu najboljih i sljedeće godine.

Stoke nakon 37 odigranih utakmica ima 30 bodova, tri manje od Swanseaja koji ima 33 i prvi je iznad zone ispadanja, ali Labudovi će do kraja sezone odigrati još tri utakmice. S druge strane, Stoke očekuje samo jedan meč i gostovanje upravo kod Swanseaja.

No, krenimo redom. Stoke je u 43. minuti stigao u vodstvo. Strijelac sjajnog pogotka iz slobodnog udarca bio je Shaqiri, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Crystal Palace je u 68. minuti izjednačio rezultat preko McArthura, a kada su igrači Stokea sve karte bacili u napad kako bi stigli na kraju do pobjede, Crystal Palace je postigao drugi pogodak preko Van Aanholta za konačnih 2:1.

Ovom pobjedom, Crystal Palace se na nevjerovatan način izvukao od ispadanja nakon što su katastrofalno počeli sezone, ali je dolazak velikog Roya Hodgsona magično spasio ovaj klub i oni će i sljedeće godine igrati u Premiershipu.

Tabela: