Nakon utakmice s Valencijom
0

Roura: Igrači su bili umorni, ipak zadovoljan sam remijem

Totalsport
Jordi Roura (Foto: AFP)
Jordi Roura (Foto: AFP)
Jordi Roura, pomoćni trener španskog nogometnog diva Barcelone, koji trenutno obavlja trenersku dužnost umjesto Tita Vilanove, nije bio razočaran remijem ekipe na Mestalli kod Valencije.

Barcelona je u sklopu 23. kola Primere remizirala s Valencijom 1-1, no nije izgledala dobro na terenu, pogotovo u nastavku, tvrdi Roura.

"Ova utakmica je došlanedugo nakon one teške u Kupu kralja protiv Real Madrida, tako da je normalno da smo izgledali umorno. To nas je koštalo na početku utakmice, u koji je Valencia ušla s puno inteziteta, i na kraju kada smo ostali praznih baterija. Došli smo s namjerom da pobijedimo, ali to je na Mestalli uvijek teško. Remi je dobar i pošten rezultat", rekao je Roura nakon susreta, te ukazao na glavni "problem" svoje ekipe.

"Nedostajalo nam je svježine. Vjerovatno je to zbog utakmice protiv Reala (1-1) prošle sedmice",veli Roura kojeg su nakon te izjave novinari upitali zašto je onda izveo gotovo identičnu postavu kao i na Santiago Bernabeuu.

"Da smo imali tri dana odmora onda bih mijenjao sastav. Ali kako smo imali četiri dana, to je sasvim dovoljno da se igrači oporave i zaigraju na najvišem nivou", tvrdi Roura, iako se to nije pokazalo tačnim.

Golman katalonskog kluba Victor Valdes bio je spasitelj katalonskog kluba, te je u nekoliko navrata spriječio čiste prilike "šišmiša".

"Victor je bio sjajan. Već sam nebrojeno puta ponovio da boljeg golmana nećemo pronaći."

Barcelona nakon 23 odigrana kola ima devet bodova više od Atletico Madrida i čak 16 ispred aktuelnog prvaka Reala.