Arsene Wenger
0

"Rotacija igrača nije bila greška"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Francuski menadžer na klupi nogometaša Arsenala Arsene Wenger odlučan je da nije napravio grešku pošteno zarotiravši postavu “topnika” u susretu 20. kola Premiershipa protiv Wigana.

Utakmica je završila podjelom bodova 2-2, a za razliku od derbija protiv Chelseaja u ponedjeljak (pobjeda Arsenala 3-1, op.a.), Wenger je izmijenio čak osmoricu igrača u početnih 11. Tako su primjerice priliku tek u završnici dobili Samir Nasri i Theo Walcott, Robin van Persie nije niti ulazio u igru, dok je kapetan Cesc Fabregas odrađivao suspenziju zbog žutih kartona.

"Nema pravila oko promjene tima, mislim da problem uopće nije bio u tome. Wigan je igrao prije tri dana, a mi smo prije 48 sati igrali veliku utakmicu. Morao sam napraviti promjene jer ponovo igramo u subotu, pa opet u srijedu, onda opet u subotu, pa u utorak, te stoga ne možemo uvijek igrati s istim sastavom. Ali ne mislim da je problem uopće bio u rotaciji igrača", komentirao je Wenger.

"Vodili smo 2-1 protiv ekipe s deset igrača i izgubili smo dva boda, ali ukupno gledano odigrali smo dobru utakmicu, fizički na visokom nivou, s velikim zalaganjem. Malo su nas uhvatili na krivoj nozi nakon što smo poveli. U drugom poluvremenu nismo napravili dovoljno, a oba smo gola primili nakon prekida. Ipak, Wiganu treba odati priznanje, borili su se, nisu odustajali. Imali smo igrača više, ali to ne igra preveliku ulogu kada branite korner. Šteta što nismo pobijedili jer je Manchester United remizirao s Birminghamom, ali, što je, tu je", dodao je Wenger, čija je ekipa trenutno na trećem mjestu tabele, a za vodećim Manchester Unitedom zaostaje dva boda, uz utakmicu više.