"La Repubblica"
0

Rosell: Učinit ćemo sve da zadržimo Guardiolu

FENA
Guardiola
Guardiola
Predsjednik španskog i evropskog nogometnog prvaka Barcelone Sandro Rosell obećao je da će klub učiniti sve da zadrži trenera Pepa Guardiolu.

Od trenutka kada je došao na klupu Barcelone u junu 2008. Guardiola je odbijao da potpiše dugogodišnji ugovor, produžavajući vjernost klubu na samo jednu godinu.

Četrdesetogodišnji stručnjak je izjavama za "Sport" pokrenuo spekulacije o svojoj budućnosti.

"Slušajte, svaki dan mislim da ću sutra otići. Kada nešto radite, uvijek mislite da ćete sutra možda otići. Bolje radim kada mislim da mogu sam razmišljati o svojoj budućnosti. Potpisivanje ugovora na više godina čini me zabrinutim, zbog čega mogu da izgubim strast. Doći će dan kada više neću željeti da budem sa svojim igračima, kada oni više neće željeti da budu sa mnom. Toga trenutka morat ću da odem negdje gdje ću ostvariti planove za budućnost", kazao je Guardiola u intervjuu za "Sport", koji je objavljen u petak.

Zbog ovih izjava mediji su počeli pisati o njegovom odlasku iz Barcelone u Inter. No, Rosell je i dalje uvjeren da će zadržati čovjeka koji je ekipi donio tri uzastopna naslova prvaka Španije i dvije titule u Ligi prvaka tokom trogodišnje službe na čelu stručnog štaba.

"Učinit ćemo sve da zadržimo Guardiolu", kazao je Rosell za "La Repubblicu".

"On je najbolji trener u historiji kluba a također i sjajan čovjek. Dat ćemo sve da ga zadržimo", dodao je predsjednik Barcelone.