Mora na sud
11

Rooney uhapšen zbog vožnje pod utjecajem alkohola, tvrdi da je pomagao djevojci

Klix.ba
Bivši kapiten reprezentacije Engleske i napadač Evertona Wayne Rooney uhapšen je u petak.

Tridesetjednogodišnji Rooney je vozio automobilom 29-godišnju djevojku do njenog doma kada ga je zaustavila policija u 2:00 sati u Wilmslovu u Cheshireu. Poznati nogometaš je lišen slobode i odvezen u policijsku stanicu gdje je dao izjavu, a potom je otpužen za vožnju pod utjecajem alkohola.

Rooney se branio da je morao voziti jer djevojka nije bila u stanju voziti automobil zbog prekomjerne količine alkohola koju je popila te večeri.

Napadač Evertona je ranije viđen u talijanskom restoranu Piccolino u Alderley Edfeu u Cheshireu oko 16 sati, gdje je stigao nakon treninga sa saigračima. Poslije toga je posjetio obližnji bar Bubble Room, gdje se družio s nogometašem Wesom Brownom i bratom nogometaša Phila Bardsleyja. Zajedno su kasnije otišli u bar Symposium u obližnji Wilmslow.

Wayne je upravljao automobilom VW Beetle kada ga je policija zaustavila i lišila slobode, a u pritvoru je proveo nekoliko sati. Pušten je uz kauciju, a na sudu će se pojaviti 18. septembra, dan nakon utakmice protiv Manchester Uniteda.