|

Rooney u Švicarskoj odrađuje UEFA-inu "kaznu"

Rooney u Švicarskoj odrađuje UEFA-inu "kaznu"
1
T
Totalsport
18.12.2012. u 13:03
1
komentara
1

dijeljenja
Rooney u Švicarskoj odrađuje UEFA-inu "kaznu"
Engleskog nogometaša i člana Manchester Uniteda Waynea Rooneya uhvatili su paparazzi u Švicarskoj kako odrađuje dobrovoljni rad s mladim nogometašima.
Rooney (27) nije iz zabave stigao iz Engleske u Švicarsku, već je to napravio u sklopu odrađivanja dogovora zbog kojeg mu je Evropska nogometna organizacija (UEFA) srezala suspenziju, zarađenu na posljednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ove godine, s tri na dvije utakmice.

Podsjetimo, Rooney je zbog "gaženja" Crnogorca Miodraga Džudovića (direktni crveni karton) trebao propustiti sve tri utakmice u grupi Eura u Poljskoj i Ukrajini, ali mu je UEFA izašla u susret i dozvolila povratak u posljednjoj protiv Ukrajine, u kojoj je postigao pobjednički pogodak.

No, sada mu na "naplatu" dolazi UEFA-ina milost, te engleski napadač u Švicarskoj pomaže klubu Payerneu. Nije poznato do kada će Rooney ostati u Švicarskoj, ali s obzirom da United 23. ovog mjeseca ima teško gostovanje kod Swanseaja, pretpostavlja se da će u Manchesteru biti najkasnije u srijedu.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...